Print Friendly, PDF & Email

Sportstad Heerenveen

Sportstad Heerenveen

Sportstad Heerenveen is een multifunctioneel sportcentrum dat in een van de meest beeldbepalende gebieden van Heerenveen (Friesland) ligt. In dit centrum zijn sport, zorg en onderwijs onder één dak gevestigd zijn. Het is een prestigieus pand waarin een stimulerend, ambitieus en synergetisch concept is vormgegeven. Onderdeel van Sportstad Heerenveen is ook het voetbalstadion Abe Lenstra van voetbalclub sc Heerenveen.

 

Uitdaging

Zonel Energy heeft bij de installatie van haar zonnepanelen met meerdere uitdagingen te maken gehad. Zo is het dak van Sportstad Heerenveen niet alleen extreem hoog, het is ook een getoogd schuin dak waarop dunne, lichtgewicht geprofileerde stalen dakplaten zijn bevestigd. Bovendien spelen er diverse veiligheidsissues en was er, niet te vergeten, een doorlopende voetbalcompetitie tijdens de uitvoeringsfase aan de gang.

 

Oplossing

Door het toepassen van vaste ankerpunten garanderen we valveiligheid. Het stadiondak is door ons voorzien van een doorlopende val veiligheidslijn. Zodoende waren de monteurs tijdens de uitvoering van het project gezekerd vergelijkbaar met de abseil techniek. Samen met de producent van de onderconstructie van de zonnepanelen (S-flex), hebben we gewerkt met een specifiek montageprofiel welke bijzonder geschikt was voor deze dakplaten.

 

Voordeel

Door gebruik te maken van een flexibel montagesysteem konden we op de gecompliceerde halfronde daken, toch de zonnepanelen op degelijke manier monteren, met een fraai uiterlijk als resultaat.

Project Details

UITVOERDER(S)
Zonel Energy Systems
PLAATSNAAM
Heerenveen
SDE+- BESCHIKKING IN JAAR
2018
OPGELEVERD IN JAAR
2020
AANTAL PANELEN
4.654
AANTAL KWH
1489000
FINANCIERINGSVORM
Eigen middelen
OMSCHRIJVING GEBOUW